Sunulan Hizmetler

Elektrik Hat Projeleri

A- DIŞ HAT PROJESİ
 
B- BİNA ELEKTRİK ANA DAĞITIM VE KONTROL PANOSU PROJESİ
 
C- İÇ  HAT PROJESİ
 
D- ÖZEL ELEKTRİK PROJELERİ
 
A-DIŞ HAT PROJESİ
 
Ana şebekeden, bina ana dağıtım elektrik panosuna kadar olan bölümün projelendirildiği kısımdır. Bu projede tamamen resmi prosedürlerden oluşur. Ve işleri; ilgili resmi kurumların yetkili uzmanları yapar. Siz sadece bu işler için belirlenen hizmet ve işçilik ücretlerini ödersiniz.
 
Dış hat projesinde ilgili resmi kurum veya kuruluşlardan izin almadan elektrik tesisatı çekmek veya çektirmek hırsızlık suçları kapsamına girer ve yasal suçtur. İzinsiz bu işi yapar yada yaptırırsanız Ağır para  ve hapis cezası alırsınız. Ayrıca Elektrik dağıtım hattında yüksek gerilimli elektrik vardır ve bu hattan elektrik tesisatı çekmek çok tehlikeli bir iştir. Ucuz elektrik için canınızı, malınızı ve özgürlüğünüzü tehlikeye atmayın.Daha fazla bilgi için, bu sayfaya gidin: Dış hat projesi
 
B-BİNA  ELEKTRİK  ANA DAĞITIM VE KONTROL PANOSU PROJESİ 
 
Binaya  gelen elektriği ve bina içi elektrik dağıtımının ve kontrollerinin yapıldığı, elektrik akımının ve gücünün dengelendiği hayati öneme sahip olan pano’dur. Daha fazla bilgi için, bu sayfaya gidin: ana elektrik pano projesi ve ana dagitim kontrol panosu.
 
*ELEKTRİK PANOLARINDA DİKKAT EDİLECEK ÖNEMLİ HUSUSLAR
 
1-  Kesinlikle yangına ve ısıya dayanıklı malzemeden yapılmalıdır.
 
2-  Pano; içinde kullanılacak aletleri ve kabloları düzgün ve rahat montaja uygun  büyüklükte ve derinlikte olmalıdır.
 
3-  Panoyu montaj edeceğimiz yer; su almamalı, rutubet ve nemli (oksitlenmeye karşı önlem olarak) olmamalıdır.
 
Elektrik panoları kullanım amacı ve yerine göre aşağıda vermiş olduğumuz gruplara  ayrılırlar.
 
A- Monofaze (tek fazlı elektrik) panosu:Bu elektrik panosu evlerde yada düşük elektrik tüketimi sağlayan iş yerlerinde kullanılır. İçinde; genelde lamba sigortaları, priz sigortaları ve elektrik açma ve kapama şalteri bulunur. (monofaze pano  tip ve fiyatlarına bakınız)
 
B- Trifaze (üç fazlı elektrik) panosu: Orta ölçekli iş yerlerinde kullanılır. Adından da anlaşılacağı gibi üç fazlı elektrik akımı lazım olan işletmelerde bu pano tipi tercih edilir. Bu  pano  işletmelerde kullanılan elektrikli alet yada makinelere  gelen  elektriğin akımın ve gücü dengeleyip güvenle ulaşmasını sağlar. Bu tip işletmelerde bu tip panolar makine ve iş yeri güvenliği için çok önemlidir. (trifaze pano tip ve fiyatlarına bakınız)
 
C- Sanayi tipi elektrik panosu: Elektrik tüketim gücü ve kilowatı  yüksek olan büyük işletmelerde bu tip panolar kullanılır. Genelde bu işletmeler kurulurken işletme amacına uygun  çalıştırılacak  makine kapasitesi ve özelliğini göre tasarlanıp hazırlanırlar.  . Maliyetleri çok yüksektir o yüzden kuruluş giderleri arasında şirket demirbaşları olarak masraf gösterilir. ( işletmeniz için expertiz isteyiniz)
 
D- Özel amaçlı elektrik panosu: Adından da anlaşılacağı gibi özel bir yeri aydınlatma, elektrikle ısıtma yada  elektrikli bir mekanizmayı çalıştırmak ve kumanda etmek amacıyla kullanılırlar. Genelde dış cephe ve bahçe aydınlatması, havuz ışıklandırması ve su devir daim sistemleri, elektrikli ısı kazanları, elektrikli reklam tabelaları ve ışıkları, açılır kapanır köprüler ve teleferik sistemlerinde kullanılırlar. Bu panolar  sadece hizmet edeceği mekanizmayı  çalıştırıp kontrol etmekle mükelleftir. Çünkü,  o elektrikle çalışan mekanizmaya uygun yapıda donanıma sahip yapılırlar. ( ilgili firmaların fiyatlarına göz atın)
 
C-İÇ HAT PROJESİ 
 
Binanın içinde; elektriğin nereden ve nasıl geçtiğini, nerelerde ve nasıl kullanıldığını gösteren projedir. Bu proje fiyatları; elektrik tesisatı çekeceğimiz mekanın büyüklüğü ve kullanım alanı özelliğine göre oluşur.
 
Elektrik tesisat fiyatını etkileyen unsurlar nelerdir?
 
Elektrik tesisatı çektirirken bir kaç önemli etken fiyat belirler.
 
Hangi konuta elektrik çektireceksiniz, bu konut sıfır yapım mı veya eskimi? : Yeni konutta tesisatın nerelerden ve nasıl geçeceği bellidir. Usta sadece kabloları çeker ve kumanda edeceği anahtar, priz veya alete bağlar. Eski konutlarda ise; varolan tesisatın sökülüp çıkarılma ve yerinin temizlenip hazırlanması işi vardır. Bu da ciddi bir işçilik ücretine mal olur.
Kullanılacak kablo türü de, fiyatı önemli bir şekilde etkiler. Elektrik kablolarının;  yapıldığı malzemenin cinsine, kullanım ve dayanıklılık özelliklerine göre fiyatları değişir. Kabloları seçerken de amacına uygun kabloyu kullanmaya çok dikkat etmeliyiz. Gücü düşük bir kabloyu yüksek güç gerektiren bir yere çektiremeyiz. Yoksa kablo yanar, büyük hasarlara ve can kaybına neden olabilir.
Elektrik tesisatı sıva üstünden mi, yoksa sıva altından mı çekilecek? Çektireceğimiz elektrik tesisatı, bizim isteğimize göre sıva üstü ve sıva altı olarak ikiye ayrı yerden çektire biliriz. Sıva altı elektrik tesisatını eski yapılara uygulamak zor ve masraflı bir iştir. Kablo kanal yeri açmak için kırma ve dökme işi, sonra da sıva boya işleri vardır. Bunlar da fiyatımızı ciddi etkiler. Sıva üstü elektrik tesisatlarında ise; kablo kanal ve ekipmanlarına ihtiyaç vardır. Fakat bunlar ucuzdur ve montajı kolaydır. Kırma ve dökme işi olmadığı içinde, ucuz ve çabuk kurulan bir sistemdir. Tek dezavantajı; bazen estetik görünümü bozabilir.
Malzemeyi biz mi yoksa usta mı temin edecek? Eğer malzeme alımını ustaya bırakırsak; usta  malzeme fiyatının üstüne yol parasını, zaman ücretini ve kar payını ekleyecektir. Hem usta malzemenin kaliteli mi, pahalı yada ucuz oluşuna fazla dikkat etmeye bilir.  Bu seçenek fiyatımızı yükseltir. Eğer zamanınız ve biraz bilginiz varsa malzemeyi kendiniz almanız, size ciddi tasarruf sağlar.
Her elektrikçi kendi fiyatını biçiyor. Projenizi bir ustaya devir etmeden, bir kaç elektrik ustasından fiyat teklif talebinde bulunursanız, yapılacak işlerin fiyatlarını kıyaslayabilirsiniz. Bu da sizin en uygun ustayı ve en uygun fiyata bulmanızı sağlar.